thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Aynur ve Sami Yavaş Çiftinden Açıklama

Tarih: 18-11-2018 07:54:59 + -


Umurbey Belediye Başkanı ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş ve eşi Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Çanakkale Başkanı Aynur Tuna Yavaş, dün hastanede yaşanan olaylar nedeniyle açıklamalarda bulundular.


Aynur ve Sami Yavaş Çiftinden Açıklama

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktora sözlü saldırı hakaret ve tehditlerde bulunan ve hastane de Beyaz Kod Alarmı verilmesi ile sonuçlanan olayda Doktor Damla Demirkaya Taş, Kadem Başkanı Aynur Tuna Yavaş’tan şikayetçi olmuştu. İfade tutanaklarına yansıyan ve karakolda sonuçlanan olay ile ilgili Umurbey Belediye Başkanı ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş yaşanlar nedeniyle basın açıklaması yayınladı. Sami Yavaş yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

SAMİ YAVAŞ: “UFAK BİR TARTIŞMA YAŞANDI”

Öncelikle ailecek büyük üzüntü yaşadığımız bir günde böylesine talihsiz bir hadiseyle gündeme gelmek istemezdik. Sevgili kayınpederim bugün(dün) aniden rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırıldı. Kalbi durmuş vaziyette acil serviste tedavi altına alınan kayınpederim, hastane personelinin büyük gayretleri neticesinde hayata döndürüldü. Akabinde Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine sevk edildi. Hastane girişinde ise eşim; babasının hayatını kaybetme tehlikesinin verdiği acı ve stresle yardım çağrısında bulundu. O esnada hastaya müdahale etmesi gereken kadın doktor umursamaz tavırlar gösterince ufak bir tartışma yaşandı. Durum sadece bundan ibarettir.

 

Bahsi geçen haberlerde iddia edildiği gibi hakaret, tehdit gibi ithamlar asla yaşanmamıştır. Esas mesleği sağlık memurluğu olan bir kişi olarak böylesine küçük bir hadise içinde dahi bulunmak şahsım adına üzüntü vericidir. Hepsinden öte, bir aile büyüğümüz ölüm kalım savaşı verirken, yaşadığımız acı göz ardı edilerek, maksatlı bir şekilde başta şahsım ve eşimin mesnetsiz iddialarla, malum medya organlarında zamanlaması manidar şekilde karalanmak istenmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böylesine mesnetsiz bir iddiayla dahi olsa gündemi meşgul ettiğimiz için tüm samimiyetimle özür diliyor, yaşam savaşı veren kayınpederim için dualarınızı bekliyorum.

 

AYNUR TUNA YAVAŞ YAŞANANLARI ANLATTI

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde yaşanan olayları KADEM Çanakkale Başkanı Aynur Tuna Yavaş ise şu şekilde anlattı:

 

“Birincisi babam Anadolu hastanesinde ex olduktan sonra hayata geri döndürülüp devlet hastanesine sevk edildi. İkincisi devlet hastanesine gittiğimizde 112 ekipleri olaya şahittir doktora hastayı nereye alacağız diye sorduklarında doktor ayağa bile kalkmadı, soruyu tekrar sordular yine cevap vermedi tekrar sordular oflayarak ayağa kalktı ve “Ne var” diye çıkıştı.

 

Bende dedim ki ‘Bakın yoğun hasta var babam ex oldu hayata döndürüldü Anadolu hastanesinden geliyoruz babama müdahale etmek yerine yerinizden bile kıpırdamıyorsunuz lütfen müdahale edin’ diye konuştum fakat doktor babama müdahale etmek yerine bana siz benimle nasıl böyle konuşursunuz terbiyesiz diye bağırmaya başladı ve hastayı yani babamı koridorda bırakıp masasına geri döndü.

 

“Ex olup tekrar hayata döndürülen babam sedyede yoğun bakım hastası iken doktor hastaya müdahale etmek yerine hiç ilgilenmeyip birde üstüne hasta yakınına hakaret etmeye başlayıp sonrasında hastayı koridorda bırakıp arkasını dönüp gidiyorsa burada yazılacak kişi doktordur.”

 

Çıkışta da kendisine şunu hatırlattım, “doktor olmuşsunuz evet ama maalesef insan” olamamışsınız. Benim babam ölüm masasında ve kendisi doktor olarak ilgilenmek zorunda. Bir gün aynı şey sizin başınıza geldiğinde, eşiniz çocuğunuz anneniz babanız ölüm masasındayken doktor size aynı şekilde davrandığında o zaman anlarsınız.”




Bu haber 11075 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI