thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


TOKİ, Merkezdeki 370 Konutu Nereye Yapacak?
Tarih: 03-02-2023 07:02:00 Güncelleme: 03-02-2023 07:48:00 + -


Çanakkale Belediye meclisinde TOKİ kavgası çıktı. 1 Şubat günü Çanakkale’de yapılan 1290 toplu konut projesinin kura çekimi gerçekleştirilmişti. Merkezde yapılacağı açıklanan, 370 konutun kurası çekilmişti. Mecliste ise; TOKİ’nin bu konutları nereye yapacağının tartışması çıktı. CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen; “Vatandaşlara umut satıyorsunuz yapmayın. Bu konutlar nereye yapılacak? Ne yeri ne ada, pafta parsel yeri var. Hayal satmayın seçim öncesi” diyerek tepki gösterdi.


TOKİ, Merkezdeki 370 Konutu Nereye Yapacak?

1 Şubat 2023 tarihinde “İlk evim ilk işyerim” projesi kapsamında Çanakkale il genelinde yapılacak olan 1290 toplu konut projesi ile ilgili olarak Çanakkale Belediye meclisinde kavga çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, CHP’li Erdal Gezen arasında yaşanan tartışmalara Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da dahil oldu.

 

“KURASINI ÇEKTİNİZ, YERİ BİLE BELLİ DEĞİL”

CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen mecliste yaptığı açıklamada; Çanakkale il merkezinde kurası çekilen ve talihlileri belirlenen 370 konutun nereye yapılacağının bilinmediğini açıkladı. Gezen konuşmasında AK Partili Esra Yüksel’in okuduğu metne atıf yaparak; “TOKİ konusunda güzel bir metin okudunuz. Mevcut olan TOKİ’nin yapmış olduğu ihaleye dair görüşümü basınla paylaştım. 2020 yılında bir kura çekilmiş 25 işyeri 509 konut var. TOKİ dar gelir ailelere nitelikli konut yapmak için kuruldu. Yapacaklar, yapmak zorundalar. Asgari ücret aldığı zaman geçimini sağlayamayan halkımız elbetteki ailesini nitelikli konutlarda yaşatmak istiyor. Ancak törende kura çekimine yapılan yorumlara bakın, yerini dahi bilmediğiniz, ada parsel yeri bile olmayan bir toplu konut projesinin çekilişini yapmışsınız. Daha yeri bile yok” dedi.

 

“SEÇİMLERDE OY DEVŞİRMEK İÇİN UMUT SATIYORSUNUZ”

TOKİ Konutları için kura çekiminin yaklaşan seçimlerde AK Parti’nin oylarında yaşanan erimeyi durdurmak için ilan edildiğini, vatandaşların umutları ile oynandığını ifade eden Erdal Gezen; “2020 yılında kurasını çekmişsiniz, ihalesini ancak yapabilmişsiniz 2025 yılında bitirilecek diyorsunuz. Böyle bir projeyi daha hayata geçirmeden; halkımıza umut vererek seçimlere 4 ay kala hayata geçirmek için umut satıyorsunuz. Bir projeyi hayata geçirmek ile övünüyorsunuz ama halkımıza boş umut vermeyin, oy devşirmek adına bu tür vaatlerde bulunmayın” tepkisini gösterdi.

 

“GARAJIN ORADA TOKİ ALANI İÇİN PARA TOPLANDI.. KONUTLAR NEREDE?”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da TOKİ’nin geçmiş yıllarda Otogar’ın bulunduğu alanda TOKİ alanı ilan edildiğini, buraya toplu konut yapmak için vatandaşlardan 150 TL para toplandığını ancak halen ortada bir konut olmadığına dikkat çekti; “Bundan önce 509 konutluk 25 işyeri için kura çekimi yapıldı 2020 yılında. Cevatpaşa mahallesinde Hoşgörü parkının yanı deniyor. Daha önce bir TOKİ alanı vardı; garajın orada. Mahallelilerden 150 TL parası toplandı! O proje ne oldu” dedşç

 

“TOKİ CEVATPAŞA’DA LÜKS KONUT YAPACAK”

Çanakkale merkezde 2020 yılında kurası çekilen konutların lüks konut olarak yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Merkezde 370 konut yapılacak diyorsunuz, yeri yok! Nereye yapılacak bu 370 TOKİ konut? Milletini kandırdığınız TOKİ projelerini soruyorum; 370 toplu konut projesini nereye yapacaksınız. Bu kente 370 konut yapılacaksa nereye yapılacak? Seçim öncesi birden alevlendi bu işler. Şimdi 509 konutu lüks konut yapacaksınız. Nereden mi biliyorum; çünkü burada yapılacak konutların metrekarelerinden belli. TOKİ dar gelirliler için Fakir konutları ve gelir getirici olarak da Lüks Konut yapıyor. Öyle emekli, şehit yakınına filan yapılmıyor. Çanakkale’de dar gelirlilere TOKİ inşaatı yapan CHP’li Çanakkale Belediyesidir. Boğaz manzaralı Boğazkent projesidir. Diğer birçok arsada yapıldı. İsmail Özay zamanında yapıldı bu şehirde ilk TOKİ konutları. Çağdaşkent projesi var. Biz TOKİ projesi yaptık ve hepsini bitirdik. Siz ise burada hayal satıyorsunuz” dedi.

 

“SİZ CHP’Lİ ELİTİSTLER DAR GELİRLİLERE KONUT YAPILMASINA NEDEN KARŞISINIZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel ise TOKİ konutlarının nereye yapılacağını bilmediğini ifade ederken; Cevatpaşa mahallesinde yapılacak olan konutların lüks konut olmayacağını savunarak; “Kurası çekilmiş, havaya yapılmayacak ya bu konutlar? Elbet bir yere yapılacaktır. Şuan yerini bende bilmiyorum. Cevatpaşa mahallesinde lüks konutlar yapılacağını nereden çıkartıyorsunuz? Kaynağınız kim? Siz CHP’li elitistler gelirlilere konut yapılmasına neden karşısınız? TOKİ kurumunu değersiz kılıyorsunuz” tepkisini gösterdi.

 




Bu haber 3668 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI