thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gökhan “Üstünü Kapatmadık, Kapatmayız..”
Tarih: 05-12-2022 07:05:22 Güncelleme: 05-12-2022 07:16:22 + -


Çanakkale Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında belediyenin park ve Bahçeler Müdürü G.K’nın sattığı iddia edilen hurda soruşturması damga vurdu. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın açıklamaları sonrasında kamuoyunda kafa karışıklığı yaşandığına dikkat çeken AK Partili meclis üyeleri müdür G.K ve soruşturma akıbeti hakkında bilgi almak istediler. Gökhan ise “Biz hiçbir olumsuzluğun üzerine kapamayız, kapatmadık da. Soruşturmayı hızla tamamladık, dosya savcılıkta..” dedi.


Gökhan “Üstünü Kapatmadık, Kapatmayız..”

14 Ekim 2022 tarihinde patlak veren skandal da Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü olarak yıllardır görev yapan G.K’nın belediyeye ait hurdaları özel şahıs ve şirketlere sattığı ortaya çıkmıştı. İddialara göre özel bir hurdacılık firması parada anlaştıkları Müdür G.K’ya parasını ödediği hurdaların bir kısmını almış ancak kalan kısmı kendilerine gönderilmeyince hem Emniyet Müdürlüğüne hem de Çanakkale Belediyesine yaptığı şikâyet ile ortaya çıkmıştı.

 

İş adamının iddialarına göre; Müdür G.K. ile parada anlaştıkları hurdaları da belediyenin kamyonlarına yine belediyenin iş makineleri kullanılarak yüklenmiş, ancak ikinci parti hurdalar gelmeyince gittiği müdürlüğün kapıları kapalı gördü. Belediyeye giderek “Ya paramızı yada kalan hurdaları verin” diyerek mağdur olduğunu iddia eden iş adamının şikayeti üzerine hem belediye de hem de emniyet müdürlüğünde soruşturma açılmıştı.

 

GÖKHAN “SORUŞTURMA AÇTIK, TEHDİT DE VAR” DEMİŞTİ!

Tarafların iddialarını dinleyen ve soruşturma açılması talimatını veren Ülgür Gökhan’ın ilk iş olarak Park ve Bahçeler Müdürü G.K.’yu açığa almak oldu. Kamera kayıtlarının incelenmesine başlandığı, olayın içerisinde bıçak vb kesici aletlerle Park ve Bahçeler Müdürü’nün tehdit edildiği gibi iddiaların da olduğuna dikkat çeken Ülgür Gökhan, soruşturma tamamlandığında hazırlanacak dosyanın savcılığa verileceğini açıklamıştı.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI “KAMUOYUNA BİLGİ VERİN”

Yaşanan hurdalık skandalı sonrasında AK Parti İl Başkanı Naim Makas hem Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a hem de skandalı soruşturan emniyet görevlilerine çağrıda bulunarak kamuoyuna bilgi verilmesi çağrısında bulunmuştu. İl Başkanı Makas sosyal medyadan yaptığı açıklamasında “CHP'li Çanakkale Belediyesi’nde bir müdürün; belediyeye ait hurdaları, kamu hakkını zarara uğratacak bir usulde sattığı ve karşılığında para aldığı iddia ediliyor. Maddi imkânsızlıklardan ötürü bitiremediklerini iddia ettikleri yerel yönetimler binası vb. yatırım girişimleri, rekor sayılabilecek fiyatlarla su ve ulaşım hizmetleri. Merkez ilçe belediyesi; kamu hizmetlerinin yükünü tamamen hemşerilerimizin cebine yüklerken, Çanakkale halkının tek bir kuruşunun iç edilmiş ya da kamu menfaatinin zarara uğratılmış olma ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum! Kamuoyunun gündemine oturan bu olay hakkında yetkililerce bir açıklama yapılmalı ve Çanakkale halkı acilen bilgilendirilmelidir” çağrısında bulunmuştu.

“HURDALARI SATAN MÜDÜR” MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ!

Çanakkale Belediyesine ait hurdaları Park ve Bahçeler Müdürünün satıp satmadığı, iftira mı atıldığı, tehdit edildiği doğru mu, hurdaları satıyor ise; ne zamandır sattığı, bu satışlar sonrası ne kadar menfaat sağladığı, soruşturmanın akıbeti, yapılan iş ve işlemler hakkında kamuoyuna yeterli açıklama yapılmamıştı. İddiaları belediye meclis gündemine taşıyan AK Partili Esra Yüksel oldu.

 

“BELEDİYE AÇIKLAMADI; CHP İL BAŞKANI AÇIKLADI”

Yüksel meclis toplantısında yaptığı konuşmada iddiaları gündeme getirerek; “Belediyemiz ile ilgili bir yolsuzluk iddiası basında çıktı. Yargıya intikal ettiğini biliyoruz, bir iddia olabilir, iftira da olabilir. Bu olay bizlere sorulduğunda; AK Partili meclis üyeleri olarak aidiyet duyduğumuz, görev yaptığımız belediyenin böyle iddialarla gündeme gelmesinden duyduğumuz rahatsızlığı ifade ettik. Belediye kaynaklarının ciddiyetle muhafaza edilmesini, aynı ciddiyetle hizmet edilmek üzere kullanılması gerektiğini düşündüğümüzü söyledik. Bu tür iddiaların gerçek yada değil; kamuoyunun rahatsızlık duymasını engellemenin yolunun da belediye yönetiminin sıkı takip ve denetimlerini yapması gerektiğini söyledik. Biz belediyeden bir açıklama beklerken açıklamayı CHP İl Başkanı yaptı” dedi.

“ÇALIŞAN, İŞ OLAN YERDE BU TÜR ŞEYLER NORMALDİR”

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın yaptığı açıklamayı mecliste okuyan Esra Yüksel; “Ancak CHP İl Başkanının yaptığı açıklamalar bizlerde kafa karışıklığına sebep olmuştur. Soruşturma belediye içerisinde yapılıp basına yansımasına rağmen; sanki dışarıdan, başka bir mecradan yapılmış gibi savunur hal aldı Metin bey.  Metin bey açıklamasında ‘ Çalışan, işleyen, iş olan yerlerde bu hareketler normaldir’ dedi. Şaşırdık, hiç normal değil. Çok işleyen bir belediye görmediğimiz gibi; işlesin veya işlemesin bu tür haberler normal karşılanamaz. Metin bey devamında ‘Daha önceki birikimlerin sıkıntısı olabilir, başka yerlere gidiyor olabilir’ gibi birçok şey dedi. Kafalar karıştı. Belki siz bir açıklama yaparak bu kafa karışıklığını gidermek isteyebilirsiniz. Kamuoyunda da bir beklenti var; vatandaşın kafasındaki şüpheleri gidermek için bir açıklama yapmanızın iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“ÜSTÜNÜ KAPATMADIK, KAPATMAYIZ. DOSYA SAVCILIKTA..”

Ülgür Gökhan ise Esra Yüksel’in konuşması sonrasında “Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki atık malzemelerin dışarıda birilerine verilmesi ile ilgili bir süreç. Bu hemen ilk olay olur olmaz müdahale edildi. Bu konuda ihmali olanlar hemen görevden el çektirildi, açığa alındı. Belediye soruşturmasını tamamladı. Belediye soruşturma birimimiz konuyla ilgili çalışmaları yaptı. Hazırlanan dosya savcılığa verildi. Elbette ki bu konuda da dahil; belediye ile ilgili olumsuz hiçbir konunun kapatılması taraftarı değilim. Bizler kamu görevi yapıyoruz, aynı zamanda belediyenin tüm hurdası da atıkları da Çanakkale halkının varlıklarıdır. Bunların kötü kullanılması yada olumsuz davranış biçimleri hoş görülemez. Bizim anlayışımız budur, hiçbir olumsuzluğu bu güne kadar kapatmadık, kapatmayız da.  Nitekim gereğini de çok hızlı bir şekilde yaptık. Şu anda dosya savcılıkta, savcılık artık ne yapar bilmiyorum” açıklamasında bulundu.

 

“BİZİM İL BAŞKANI NE DEDİ BİLMİYORUM AMA..”

Hurda malzemeleri sattığı iddia edilen müdür ve soruşturma ile ilgili olarak belediyeye halen bir müfettişin gelip inceleme başlatmamasına şaşırdığını ifade eden Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın açıklamaların ise destek çıkmadı. Gökhan; “Enteresandır, müfettiş bekliyordum bu konu ile ilgili ancak bir müfettiş gelmedi, şaşırdım. Gelebilirler de ayrı konu, bir çekincemiz yok. İl başkanı ne söyledi, nasıl söyledi detaylarını bilmiyorum. Ne demiş okumadım, okurum orası ayrı konu da.. Onun böyle bir olayı kapatma, başka yönlendirme gibi bir şeyi olmaz çünkü olayın sorumlusu biziz.  Sorumluluk bizdedir; il başkanının da bu konuda savunma noktasında olmasına gerek yok. Savunulacaksa biz savunuruz yada biz savunacak durumda da değiliz; gereğini yaptık” dedi.




Bu haber 7634 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI