thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ayhan Gider; "AK Parti, 50 Yıl Sonra Bunlarla Anılacak"

Tarih: 02-04-2018 15:05:16 + -


Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga’da yapılan Biga Devlet Hastanesi, Biga Gençlik Merkezi ve Biga Atatürk Fen Lisesi’ni inceledi. Eğitim ve sağlık alanında Ak Parti döneminde yapılan yatırımlara dikkat çeken Gider; “Bundan 50 yıl sonra elbette duble yollarla da anılacağız ama Ak Parti denince en çok eğitim ve sağlık alanındaki gelişmeler hatırlanacak” dedi.


Ayhan Gider;

Ak Partili Milletvekili Ayhan Gider, Biga temasları kapsamında açılmaya hazır Biga Devlet Hastanesi ile Biga Gençlik Merkezi ve Biga Atatürk Fen Lisesi inşaatlarını inceledi. Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve Biga İl Genel Meclisi Üyesi Bülent Korkmaz’ın da hazır bulunduğu incelemelerde Gider’in ilk durağı Biga Devlet Hastanesi oldu. burada basın mensuplarına açıklama yapan Gider, yeni hastaneyle ilgili olarak şunları söyledi; “Hastanemizin sadece peyzaj çalışmaları kaldı. O da en kısa zamanda yapılacak. Sadece mevsimsel olarak uygun zaman bekleniyor. Mevcut hastanemiz 9 bin metrekarelik bir alan ve yeni yapılan hastaneyle 24 bin metrekarelik bir alana taşınıyoruz. Yeni yapılan bu hastaneyi önemsiyoruz. Çünkü Biga’nın bölgenin hastanesi olacak burası. Hastalarımız, konuklarımız zahmet çekmesin istiyoruz. Oda olmayan, koca koğuşların olduğu, paranız yoksa bile senet imzalayıp çıktığınız yerlerdi hastaneler. Ak Parti bundan 50 sene sonra yaptığı duble yollarla da anılacak ama bence en çok salık alanında sağladığı ilerlemeyle anılacağını düşünüyorum. Eğitim ve sağlık alanında zengin fakir ayrımını kaldırdık.  Tek kişilik ve iki kişilik odalarda eskiden büyük bedeller ödemeden kalamazdınız. Şuan bütün vatandaşlarımız aynı değerde ve en güzel hizmeti hak ediyorlar”

 

POLİKLİNİKLER TAŞINMAYA BAŞLADI

Biga Devlet Hastanesi’nde Diş, Cildiye ve Psikiyatri Poliklinikleri dün itibariyle yeni binaya taşındı. Kısa süre içerisinde tüm poliklinikler yeni binaya taşınmış olacak. Yeni hastanede acil servis bölümü 6 kat büyüyerek bin 200 metrekarelik alanda hizmet verecek.  150 yatak kapasitesi bulunan hastanede 78 çift kişilik odanın yanı sıra tek kişilik özel odalar da bulunuyor.

 

GENÇLİK MERKEZİ VE FEN LİSESİ 2018’DE AÇILACAK

Biga Devlet Hastanesi’nin ardından Biga Gençlik Merkezi ve Biga Atatürk Fen Lisesi’nin inşaat çalışmalarını da inceleyen Gider, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sonrasında konuşan Gider, her iki yatırımın da bu yıl hizmette gireceğini belirterek; “Gençlik Merkezi 3 kattan oluşuyor. (Bodrum kat, zemin kat ve 1.kat) İnşaatın 3.771 metre kare alanı bakanlığımız tarafından inşa ediliyor. Gençlik Merkezinin içinde spor salonu, derslikler, kütüphane, sanat atölyeleri yer alıyor. Gençlik Merkezinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. İnşaatın başlayalı 5 ay olmuş. Gençlik Merkezini de 2018 yılı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Biga Atatürk Fen Lisesi de 19 derslikli ve 5 katlı olarak 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde kütüphane, spor salonu, laboratuarı olan modern bir okul oluyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu okulumuz da gençlerimize hizmet verecek” dedi.




Bu haber 2421 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI