thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Asıl Hedef İsmail Özay Mıydı?

Tarih: 15-11-2021 09:47:11 Güncelleme: 15-11-2021 09:50:11 + -


Çanakkale’de evlerinde Turgut Y.'nin (36) bıçaklı saldırısında öldürülen iş insanı Süha Sümer (62) ile eşi emekli öğretmen Nilgün Akman Sümer (60), toprağa verildi. Yakınları, Sümer çiftinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Sümer çiftinin öldürülmesi sonrasında ortaya çeşitli iddialar atıldı. İddialara göre cinayeti işleyen Turgut Y.’nin asıl hedefinin İsmail Özay olduğu ileri sürülüyor.


Asıl Hedef İsmail Özay Mıydı?

13 Kasım 2021 gece saat 02.00 sıralarında Cevatpaşa Mahallesi Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'ndeki Akman Apartmanı’nın 4'üncü katında Çanakkale’yi derinden sarsan çifte cinayet işlendi. İddiaya göre, Süha Sümer ve eşi Nilgün Akman Sümer evlerinde, oturdukları apartmanın zemin katındaki pizzacıda çalışan Turgut Y.’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Yaklaşık yarım saat sonra evden çıkan Turgut Y., saat 05.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Turgut Y.’nin ifadesi üzerine eve giden polis ekipleri, Sümer çiftinin cansız bedeniyle karşılaştı.

 

ASIL HEDEF İSMAİL ÖZAY MIYDI?

İddialara göre; Pizzacıda çalışan Turgut Y.’nin dükkânın asıl sahibi eski Çanakkale belediye Başkanlarından İsmail Özay idi. 2 yıl boyunca İsmail Özay’dan dükkânı kiralayan ve ödeme yapamayan Turgut Y.’nin bu süre içerisinde yüksek miktarda tefecilere borçlandığı ve dükkânını devretmek zorunda kaldığı öğrenildi. Devrettiği dükkân da işçi olarak çalışan Turgut Y.’nin olayın meydana geldiği geceden bir gün önce 2 yıllık kirasını ödemediği için İsmail Özay ile telefonda tartıştığı iddia ediliyor.

 

Turgut Y.’nin olay gecesi ilk önce İsmail Özay’ın beşinci katta bulunan evine çıkıp zile bastığı, ancak kapı açılmadığından bir alt kata inerek Sümer çiftinin ziline bastığı iddia ediliyor. Sümer çifti kapıyı açtığında ise elindeki bıçakla Sümer çiftine saldıran Turgut Y. cinayeti işledikten saatler sonra emniyete giderek teslim olduğu iddia ediliyor. Öte yandan, şüpheli Turgut Y.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Olayla ilgili sır perdesinin Turgut Y.’nin ifadesiyle aydınlanacağı tahmin ediliyor.

CİNAYET KURBANI SÜMER ÇİFTİ TOPRAĞA VERİLDİ

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından çiftin cenazeleri toprağa verildi. Sümer çiftinin oturduğu Akman Apartmanı'nın karşısındaki Necip Paşa Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DYP'li Çanakkale eski Milletvekili Nevfel Şahin, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, CHP Çanakkale eski Milletvekili ve Çanakkale eski Belediye Başkanı İsmail Özay ile ailenin yakınları katıldı. Törende, kız kardeşini kaybeden 1989-2002 yıllarında Çanakkale Belediye Başkanı ve 22'inci dönemde de CHP Çanakkale Milletvekili olarak görev yapan İsmail Özay'ın eşi Nilay Özay ve aile yakınları, taziyeleri kabul edip, gözyaşlarıyla Sümer çiftinin tabutlarına sarıldı. Nilgün Akman Sümer ve Süha Sümer'in cenazeleri, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.




Bu haber 10077 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI