thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AKP ve CHP Heyetleri İnfaz Düzenlemesini Görüştü

Tarih: 25-03-2020 06:46:27 Güncelleme: 25-03-2020 07:24:27 + -


AK Parti heyeti, infaz düzenlemesini de içeren 3. Yargı Paketi'yle ilgili bilgi vermek için CHP Meclis Grubu'na ziyarette bulundu. Açıklamalarda bulunan CHP genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, "Düzenleme tutuklu gazeteciler ile muhalifleri de kapsayacak şekilde genişletilmeli" dedi.


AKP ve CHP Heyetleri İnfaz Düzenlemesini Görüştü

AK Parti heyeti, infaz düzenlemesini de içeren 3. Yargı Paketi'yle ilgili bilgi vermek için CHP Meclis Grubu'na ziyarette bulundu. Açıklamalarda bulunan CHP genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, "Düzenleme tutuklu gazeteciler ile muhalifleri de kapsayacak şekilde genişletilmeli" dedi.

 

AK Parti Grup Başkanvekilleri Muş ve Özkan, burada CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Engin Özkoç'la görüştü.Görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ile CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de yer aldı. Özkan ve Muş'a, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç eşlik etti.

 

ZİYARET 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Bu arada AK Parti heyetinin, saat 13.00'te İYİ Parti'yi, saat 16.00'da HDP'yi ziyaret edeceği öğrenildi. AK Parti heyeti, geçen hafta da MHP heyetiyle görüşmüştü. İnfaz düzenlemesini içeren kanun teklifinin, görüşmelerin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

 

CHP'NİN ÇEKİNCELERİ

İnfaz Düzenlemesi ve AK Parti grubunun ziyareti ile ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesinden İpek Özbey'e açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek soruları da yanıtladı. Muharrem Erkek, İnfaz Düzenlemesi ile çekincelerini şöyle paylaştı; "Çocuklara ve kadınlara yönelik suçları işleyenlerle, suç örgütü olarak uyuşturucu ticaretinde bulunanların kapsam dışında kalmasını istiyoruz. Bir hatayla uyuşturucu kullanmış insanlar bunun dışında tabii ki.

 

CHP NE İSTİYOR?

CHP olarak infaz düzenlenme tasarısından beklentileri olduğunu belirten Muharrem Erkek; "Cezaevleri kapasitesinin çok üstünde. 300 bine yakın tutuklu ve hükümlü var. Gazeteciler, devlete karşı işlenen suçlarla ilgili tutuklu yargılananlar, askeri öğrenciler var. Bunlarla ilgili belli uygulamalar yapılabilir. Birçok insan tutuksuz yargılanabilir. Belli suçlarda infaz değerlendirmesi yapılabilir. Bunları yapıcı şekilde destekleyeceğiz. Eşitlik çerçevesinde sağlıklı bir düzenleme yapılmalı. Belli suçlar kapsam dışında olmalı" dedi.

 

SİYASİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİNİN DURUMU

Terör mücadele kapsamında suçlanan siyasi ve gazetecilerin durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; "Terörle mücadele kanununun 7/2 maddesi de kapsama alınabilir. Çünkü bu konuda gerçekten yaşla kuru birlikte yanıyor. Muhalif düşünen, özgürce düşüncelerini açıklayan birçok insan iktidarı rahatsız ettiği için terörle iltisaklandırılıp cezaevlerine kondu. Terörle Mücadele Kanunu 7/2 de kapsam içine alınmalı. Biz bugünkü toplantıda bunu talep edeceğiz, tutuklu gazetecilerle, askeri öğrencilerin ve erlerin dosyalarının yeniden ele alınması ve sağlıklı incelenmesi ile ilgili taleplerimiz olacak. Koskoca adamlar devletin tüm kurumlarına FETÖ’cüleri yerleştirdiler. Gencecik, 15-16 yaşında gençler mi bu kadar ağır cezalarla karşı karşıya kalmalı? Esas mesele; devleti yönetenler devlete karşı işlenen suçlarla ilgili af ağırlıklı bir düzenleme yapmalı. Siz bana karşı işlenen bir suçu affedemezsiniz ki" dedi.

 

BASIN KONSEYİ’NDEN TBMM’YE ÇAĞRI: 'SERBEST BIRAKIN'

Basın Konseyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a ve milletvekillerine çağrıda bulunarak Corona Virüs salgınının ağırlaştığı dönemde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmalarını talep etti. Basın Konseyi’nin yazılı açıklamasında, gazetecilere verilen tutuklama kararlarının Türkiye’nin kendi mevzuatına da uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğu vurgulanarak “Tüm ülkelerle birlikte Türkiye’nin de teyakkuza geçtiği böyle bir dönemde, tutuklu gazetecilerin derhal salıverilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bu vebalin altında tüm yetkililerle birlikte insanlık kalacaktır” denildi. Basın Konseyi Yüksek Kurulu adına Başkan Pınar Türenç’in yaptığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “En son 6 gazetecinin, sadece gazetecilik yaparak haber paylaşmalarına rağmen, cezaevlerine konulmalarını kabul etmedik, edemeyiz de. Şu anda bu çok zor koşullarda ve sağlığı tehdit eden süreçte, tüm basın mensuplarının tutuldukları cezaevlerinden derhal çıkarılmalarını bekliyoruz. TBMM’nin saygıdeğer üyelerinin, tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmaları yolunda, salgın hastalığın da dikkate alınarak hassasiyetlerinin, tarihi bir karar olacağını hatırlatıyoruz.”




Bu haber 8611 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI