thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AKP’li Başkanın Yolsuzluk Davasında Şok Gelişme!

Tarih: 07-03-2022 06:24:38 Güncelleme: 07-03-2022 06:40:38 + -


Yolsuzluk, zimmete geçirme gibi birçok suç hakkında soruşturma kararı verilen AKP’li eski belediye başkanı Sami Yavaş’ın davası ile ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Yolsuzlukla suçlanan başkanın muhasebecisi geçtiğimiz günlerde AKP Merkez İlçe Başkanı olarak atanan eşi Aynur Yavaş imiş!


AKP’li Başkanın Yolsuzluk Davasında Şok Gelişme!

2014-2019 yılları arasında Umurbey Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Sami Yavaş, hakkında TC Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü müfettişleri yaptıkları incelemeler sonrası hazırlanan raporda çok sayıda iddia vardı. Müfettişlerin raporları doğrultusunda Lâpseki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Lapseki Kaymakamlığı da görevlendirdiği iki personel sonrasında iddiaların doğrulanması üzerine geçtiğimiz günlerde soruşturma izni vermişti.

 

SAHTE FATURA.. ZİMMET..

Çanakkale Vergi Dairesi Müdürü Mutlu Arslan ile Muhasebe Denetmeni Yusuf Yıldırım’ın yaptıkları incelemeler sonucunda tespit edilen bulgular,14 Şubat 2022 tarihinde Savcılık ve Kaymakamlığı iletildiği öğrenildi. Ön inceleme raporunda şu ifadelere yer verildi; “Çanakkale Vergi Dairesi Müdürlüğü mükellefi Hanay Orman Ürünleri Taşımacılık Peyzaj Çiçekçilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında düzenlenen 03.01.2019 tarihli Vergi Tekniği Raporuna istinaden mükellef hakkında 2017-2018 yılına ilişkin olarak sahte belge kullanma konusunda inceleme yapıldığı, Umurbey Belediye şirketinde ilgili dönemde münferiden imza yetkisi bulunan (eski belediye başkanı) Sami YAVAŞ döneminde temin edilen ancak gerçek mal veya hizmet alımına dayanmayan faturalar olduğu, bahse konu faturalarda görülen malzemelerin şirketlerine teslim edildiğine dair bir belge ya da bilgi mevcut olmadığı, şirketin stok veya envanter kayıtlarında da adı geçen firmadan temin edilmiş herhangi bir emtia mevcut olmadığı, fatura bedellerinin 4.000, 5.000, 3.000 TL gibi bedellerle kasadan nakit olarak ödendiğinin anlaşıldığı, mükellefin faaliyetine başladığı 27.04.2017 tarihinden itibaren herhangi bir ticari, zirai ve mesleki faaliyetinin bulunmadığı, bu nedenle anılan tarihten itibaren düzenlenen tüm faturaların hiçbir mal teslimi veya hizmet ifası olmaksızın komisyon karşılığında düzenlenmiş sahte fatura olarak dikkate alınması gerektiği..”

 

HAKSIZ KAZANÇ.. GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA..

Müfettişlerin raporu doğrultusunda savcılık tarafından görevlendirilen Çanakkale Vergi Dairesi Müdürü Mutlu Arslan ile Muhasebe Denetmeni Yusuf Yıldırım; yine müfettişlerin raporundaki diğer iddiaları da detaylı inceledi. AKP’li Sami Yavaş hakkında ayrıca; “Umurbey Belediyesi Eski Başkanı ve Umurbey Belediyesine ait olan Umurbey Belediyesi Hayvancılık Gıda Tarım Taşımacılık Petrol Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eski Müdürü Sami Yavaş tarafından şirket adına bankalardan kullanılan kredi tutarlarının şirketin herhangi bir borcunun bulunmadığı firmaların hesabına aktarılması sağlanarak bu firmalara haksız kazanç sağladığı iddiaları” bulunuyordu.

 

SAVCILIK SUÇLADI; KAYMAKAMLIK “YARGILANSIN” DEDİ..

Hakkındaki “evrakta sahtecilik, zimmet, görevi kötüye kullanma, haksız kazanç” gibi suçlamalarda bulunulan Sami Yavaş için Lapseki Cumhuriyet Savcılığın 30 Aralık 2021 günü yazılı olarak Lapseki Kaymakamlığından yargılama izni istedi. Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya gelen inceleme raporlarına da dayanarak AKP’li Sami Yavaş hakkında 14 Şubat 2022 tarihinde yargılama izni verdiği öğrenildi.

 

SUÇLANAN BAŞKANIN MUHASEBECİSİ “EŞİ” AYNUR YAVAŞ ÇIKTI!

Hakkında; Nitelikli Zimmete Geçirme, Sahte Fatura, Yolsuzluk, Görevi Kötüye Kullanma, Kamu Zararına Sebebiyet Verme gibi çeşitli suçlar hakkında yargılama izni verilen AKP’li Sami Yavaş’ın davası ile ilgili şok bir gelişme ortaya çıktı. 2014-2019 yılları arasında görev yapan AKP’li Sami Yavaş’ın aynı dönemde Belediye şirket Müdürü olarak, şirketinin tüm hesaplarına eşi olan muhasebeci Aynur Yavaş’ın baktığı ortaya çıktı! 31 Mart 2019’da seçimin kaybedilmesinden sonra değişen Belediye Yönetiminde Şirkete ait evrakları da Aynur Yavaş’ın yeni yönetime devrettiği öğrenildi.

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına atanan Aynur Yavaş’ın 2015-2019 yılları arasında 4 yıl boyunca belediyeye ait şirkettin tüm muhasebe kayıtlarını tuttuğu, yapılan tüm muhasebe kayıtlarını düzenlediği, bizzat Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından doğrulandı.




Bu haber 11576 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI