thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AK Partililer Meclis Salonunu Terk Etti!

Tarih: 05-10-2017 05:59:48 Güncelleme: 05-10-2017 07:17:48 + -


Çanakkale Belediyesinin Ekim ayı Meclis toplantısı gayet güzel başlamıştı. Karşılıklı iyi temenniler; AK Partili Tülay Ömercioğlu’nun CHP’nin delege seçimlerinde yaşanan olayları gündeme getirmesi ile bozuldu. Konuyu meclis gündeminde konuşmak isteyen Ömercioğlu’na Belediye Başkanı Ülgür Gökhan izin vermeyince AK Partili üyeler meclis salonunu terk etti.


AK Partililer Meclis Salonunu Terk Etti!

Ekim ayı Meclis Toplantısının açılışında konuşma yapan Ülgür Gökhan, son bir ayda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yaşanan gelişmeleri AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömericoğlu da takdir etti. Değerlendirmesini yapan Başkan Ülgür Gökhan’ın ardından AK Partili Tülay Ömercioğlu söz alarak AK Parti Hükümetinin Çanakkale’ye kazandırdığı yatırımlardan bahsetmek istediğini söyledi.

 

HERŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI..

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti hükümetinin Çanakkale yatırımlarını anlatmak isteyen Tülay Ömercioğlu’na söz hakkı verdi. Tülay Ömercioğlu yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz hafta Başbakanımız Binali yıldırım Çanakkale’yi ziyaret ederek Havaalanımızın yeni terminalinin açılışını gerçekleştirdik. Kendisi burada bir müjdede bulunarak Çanakkale ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında uçuşlarının başlayacağını açıkladı. Çanakkale’nin turizmine katkısı ile turizme katkısı olacağı da hepimizce bilinmektedir” dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ezine ziyaretini de anlatan Tülay Ömercioğlu; “STK’larımız dile getirdikleri 2018 Troia Yılı projesi 2018 yılında Çanakkale’nin turizminde kazanç yılı olacağına inanıyoruz. Bunda emeği geçen hükümetimize, milletvekillerimize ve STK’larımıza teşekkür ediyorum. Başbakanımız daha sonra Bayramiç’e giderek halkımız ile buluştu. Yol üzerinde Ezine ilçemize de uğrayarak Ezine OSB için gereken neyse yapılacağı konusunda talimatlar verdi. Ticaret hacmi yapılacak yatırımla katlanarak artacak yeni istihdam alanları yaratacaktır” dedi.

 

“VATAN ŞAİRİMİZİN ADI HASTANEYE VERİLECEK”

 

Başbakan Binali yıldırım’ın Bayramiç ziyaretinde Mehmet akif Ersoy evinin açılışını yaptığına dikkat çeken Ömercioğlu; “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un evi de törenle açıldı. Sizin de Bayramiçli olarak hemşericiliğinizi de biliyoruz; yeni yapılan Çanakkale Devlet Hastanesi’ni de verilecek. Bu vesile ile milli kahramanlarımızın Çanakkale’deki Cadde ve sokaklarda da adlarının yaşatılmasını sizden bir Çanakkaleli olarak rica ediyoruz” dedi.

 

“KASET GÜNDEME GELDİ.. GÖKHAN RİCA ETTİ..”

 

AK Parti Hükümeti’nin Çanakkale’ye yönelik yaptığı yatırımları anlatan Tülay Ömercioğlu daha sonra konuyu CHP Delege Seçimlerinde yaşanan olayları gündeme getirmek istedi. Ömercioğlu; “Hükümetimizin gündeminde Çanakkale’ye yönelik yatırımlar varken; yerelde ise gündem CHP içerisinde yaşanan kaset skandalıdır”  dedi. Ömercioğlu’nu uyaran belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Burası siyasi partilerin iç işlerinin konuşulduğu yer değil, rica ediyorum yapmayın” uyarısında bulundu.

 

Tülay Ömercioğlu’nun ısrar etmesi üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu konuyu açmayalım. Konu başka yerlere gitmesin, bakın güzel gidiyor. Bana da bazı şeyleri, hatırlamak istemediğim şeyleri hatırlatmayın. Siyaset elbette yapabilirsiniz ama bunu gidip parti binanızda yapmanızı rica ediyorum” dedi.

 

Ömercioğlu ise; meclisin gündemine daha önce AK Parti konularının gündeme getirildiğini hatırlatarak konuşmasına devam etti. Ömercioğlu; “Her ne kadar siz bir istifa mektubu verilirken; istifa mektuplarımız ile ilgili açıklama yaparken burada bununla ilgili şakalar yaptınız. Bunlar gerçekleşirken onların meclisin gündemi olurken; yakıştırmak istemediğimiz konular yaşandı. Ben her zaman güçlü bir muhalefetin olmasından yanayım. Burada sadece üzüldüğümüz bazı noktalar var onları dile getirmek istiyorum. Bir güzel CHP’liler arasında meydan muharebesi yaşanıyor” dedi.

“SİZE NE? BUNLARI GÜNDEME GETİREREK İKTİDAR OLACAĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?”

 

Tülay Ömercioğlu’nun sözleri üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Size ne? Sizi bunlar neden ilgilendiriyor. CHP içerisinde bu yaşananları gündeme getirerek sanıyorsunuz ki burada iktidar olacaksınız. Siz bunları gündeme getirerek Çanakkale’de iktidar olacağınızı mı sanıyorsunuz? Hiçbir şey olmaz. Kendi işinize bakın. Kendi pisliklerinize bakın. Kadir topbaş istifa ederken dedi ya hani ‘Size buradan ekmek çıkmaz’ diye. Aynısını söylüyorum; size buradan ekmek çıkmaz. Siz kendi pisliklerinize bakın” dedi.

 

CHP İl Başkanı Nejat Önder’in konuşmalarından tuttuğu notları meclise okuyan Tülay Ömercioğlu daha sonra şunları söyledi; “Bu grubun içerisinde kendi partinizin bir üyesi sizi, Rebiye hanımı, Milletvekilleriniz, personelinizin ve eski milletvekili Serdar Soydan’ın isimleri geçiyor. Bu isimlerin yer aldığı bir ortamda biz bazı konuların açılmasında zaruret olduğunu düşünüyoruz. Her zaman güçlü muhalefetin gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

“SİZİN BELEDİYE BAŞKANLARINIZ FETÖ’DEN SAPIR SAPIR DÖKÜLÜYORLAR”

 

Tülay Ömercioğlu’nun konuyu konuşmakta ısrar etmesi üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bakın rica ediyorum, bunlar sizi ilgilendiren konular değil. Meclisin gündemi bu değil. Biz Çanakkale’de iktidarız. Çanakkale’de muhalefet olan, topal ördek olan sizsiniz Sizin belediye başkanlarınız FETO’dan sapır sapır dökülüyorlar. Siyaseti doğru düzgün yapacaksanız yapın, karışmayın bizim iç işlerimize. Bu nasıl bir meclisidir? Lütfen rica ediyorum bu konuyu kapatın. Gidip dışarıda ne istiyorsanız söyleyin. Mikrofonu kapattırmayın bana. Biraz ahlaklı olun; burası bu konuların konuşulacağı yer değil” dedi. Tartışmalara AK Partili Belediye Meclis üyeleri de katıldılar. Mikrofonu kapattıran Ülgür Gökhan’a tepki gösteren meclis üyeleri tartışmalar sonrasında Belediye Meclis Salonunu terk ettiler.

 

MİKROFONLAR KAPATILDI.. AK PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ.

 

Yaşanan tartışmalar ve AK Partili meclis üyelerinin salonu terk etmesinin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu değerlendirmelerde bulundu; “Belediye meclisinin bir adabı var. O adap şudur; burada Çanakkale’nin konuları konuşulur, kışkırtırsanız biz o konularda konuşuruz. Bakın birçok olay yaşanıyor; belediye başkanları istifaya zorlanıyor, FETÖ sorunları var. Bir komşunun kavgasına karışmak doğru değildir. Burada merkez ilçe başkanı var, il başkanının konuşmaları var bunları ortaya dökmeyiz. Komşunuzun kavgasını mahalleye yaymak doğru değil. İl Başkanları’nın verdiği talimatla aklı sıra hareket ediyorlar.

 

“KOMŞUNUN KAVGASI MAHALLEYE YAYILMAZ”

 

Tülay Ömercioğlu’nun da dile getirdiği CHP İl Başkanı Nejat Önder’in iddialarına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanıt vererek şunları söyledi; “Gazetelerde çıktı; “Belediye çalışanlarına partili işçilere baskı yapıldı demiş, iki il başkanı yardımcısı var ve sendika başkanını çağırıp toplandık. Siz bu iddialar karşısında ne yaptınız dedim. İki gün içerisinde bu iddialarınızı araştırın sonucu getirin dedim. Ben burada belediye başkanıyım; belediyenin çalışanlarını korumak ve kollamakla da yükümlüyüm. Nitekim sendika başkanı çıkmış açıklama yapmış böyle bir şey yoktur dedi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Bizim iç işlerimize kimse karışamaz, biz gerekeni kendi içimizde yaparız. Siyaset olarak eleştiri yapacaksanız; alırsınız yanınıza yöneticilerinizi gider il binanızda ne söylemek istiyorsanız yaparsınız. Biz Çanakkale yerelinde iktidarız; ülke genelinde de çok güçlü bir muhalefet partisiyiz. Yürüyüşümüzden, taleplerimizden korkuyorlar. 1968’den buyana da Çanakkale’de iktidarız. Kendilerine de söyledim onlara buradan ekmek çıkmaz başka fırınlara gitmeleri gerekir” dedi.




Bu haber 8287 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI