thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AFAD Gönüllüleri Olası Afet Durumunda Göreve Hazır

Tarih: 19-01-2018 14:50:04 + -


Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, AFAD gönüllüsü sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi.


AFAD Gönüllüleri Olası Afet Durumunda Göreve Hazır

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, AFAD gönüllüsü sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Çanakkale Şubesi Başkanı Can Pişkin, Çanakkale Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Esra Darcan ve Çanakkale Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Özay Bedizci'nin katıldığı toplantıda, acil durumlarda telsiz haberleşmesinin önemi ile zorlu arazi şartlarında offroad araçlarının ve arazi motosikletlerinin kullanılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

TRAC'ın olası acil durumlarda telsiz haberleşmesinde çok önemli görevler üstlenebileceğini söyleyen AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, acil durumlara müdahalenin en önemli unsurlardan biri de haberleşme olduğunu söyledi. Olası afet ve acil durumlarında gerek coğrafi konumdan, gerekse iletişim hatlarında meydana gelebilecek arızalardan dolayı haberleşmede sorunlar yaşanabildiğini belirten AFAD Müdürü Levent Yılmaz, şöyle konuştu: "Böyle durumlarda TRAC'ın mevcut üye ve teknik imkânlarıyla telsiz haberleşmesinde bize yardımcı olmaları çok önemli. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP Çanakkale) Haberleşme Hizmet Grubunda destek çözüm ortağı olan TRAC Çanakkale Şubesi ile planlı ve koordineli çalışmalar gerçekleştireceğiz."

 

AFAD Müdürü Yılmaz, zorlu arazi şartlarında yürütülen arama ve kurtarma faaliyetlerinde daha hızlı ve etkin müdahale yapabilmek adına offroad araçlarından ve arazi motosikletlerinden de faydalanabilmek için Çanakkale'de bulunan offroad ve motosiklet kulüpleriyle işbirliği içinde olmak istediklerini de sözlerine ekledi.




Bu haber 1933 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI