thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



35.Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması 30 Ağustos’ta..

Tarih: 23-08-2022 06:27:13 Güncelleme: 23-08-2022 07:18:13 + -


Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 35’nci kez düzenlenecek olan Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme yarışması, 30 Ağustos Zaferi’nin 100’ncü yıldönümünde gerçekleştirilecek. Yerli - yabancı spor ve yüzücülerin katılımıyla toplamda 850 yüzücü tarihi zaferin yıldönümünde iki kıta arasında kulaç atacaklar.


35.Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması 30 Ağustos’ta..

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıldönümü Çanakkale’de anlamlı bir etkinliğe sahne olacak. Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 35’nci kez düzenlenecek olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, Zafer Bayramı anısına gerçekleştirilecek.

 

“KULAÇLAR ZAFER BAYRAMININ 100’NCÜ YIL ŞEREFİNE ATILACAK”

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmasının lansman toplantısını gerçekleştiren Çanakkale Rotary Kulübü, yarışma parkuru, süresi ve katılımcılar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yüzme Komisyonu başkanı emine Şengören Güzel yaptığı açıklamada “Bu yıl gerçekleştireceğimiz yarışmamız için ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Çünkü tüm kulaçlar, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100’ncü yılı şerefine atılacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, 30 Ağustos Zafer Bayram’ımızı hep birlikte kutlayacağız. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

“1986 YILINDAN BU YANA DÜZENLİYORUZ”

Çanakkale Boğazı yüzme Yarışmasının tarihinden bahseden Emine Şengören Güzel; “İçinde yaşadığımız topluma hizmet etmek, ülkemize ve şehrimizin ekonomisine, turizmine, tanıtımına, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla yola çıktığımız, Çanakkale Boğaz Yüzme yarışmamızın temelleri,1986-87 yıllarında dönem başkanımız Rtn. Özer Öner’in liderliğinde atılmış ve gelişerek bu günlere gelmiştir. İlhamını Çanakkale Boğazında yaşanmış bir antik çağ hikâyesinden alan yarışmamız, Hero ve Leandr’ın kavuşmasını temsil etmekte ve her yıl 30 Ağustos tarihinde yapılmaktadır. İlk olarak 1986 yılında yapılan yarışmamız düzenli olarak her yıl yapılmış, ilk kez 1999 yılında yaşadığımız deprem dolayısıyla, ikinci kez de pandemi nedeniyle 2020 yılında yapılamamıştır. Ancak 1999 yılında, yüzme için ayrılan bütçe Kocaeli’nde yapımı gerçekleştirilen Rotary Kocaeli Hastanesine bağışlanmıştır” dedi.

 

“126 YABANCI, 724 YERLİ YÜZÜCÜ KATILACAK”

Yüzme Komisyonu Başkanı Emine Şengören Güzel bu yıl 850 yüzücünün yarışmaya katılacağını belirterek; “Yarışmamız, her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa yakasındaki Eceabat Maydos Kumsalından saat 08.30 da başlayacak, Asya Yakasındaki Deniz Müze’si önünde son bulacaktır. Mesafe 3.5 deniz mili yani 6.482 metredir. Yarışmamız için ön görülen süre 105 dakikadır. Bu sene 724 yurtiçinden, 126 yurtdışından toplamda 850 kayıt aldık. 30 farklı ülke ve şehirlerden katılacak olan yüzücüler ve beraberinde aileleri, şehrimiz turizmine önemli katkılar verecektir diye düşünmekteyiz. Yarışmamız, kulüp üyelerimiz, eşleri, Rotaractör kardeşlerimizin yanı sıra, 23 ayrı kurum ve kuruluşun katkılarıyla, yaklaşık 300 kişinin emekleriyle gerçekleşecek. Kendilerine şimdiden teşekkürlerimizi sunuyorum” bilgisini verdi.

 




Bu haber 5419 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI