thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



22. Ahilik Haftası Törenle Kutlandı

Tarih: 18-09-2017 12:21:27 Güncelleme: 18-09-2017 12:26:27 + -


22. Ahilik Haftası Kutlamaları Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifleri ve esnafların katılımlarıyla kutlandı. Cumhuriyet meydanında gerçekleşen kutlamalarda sıcaktan bunalan esnaflar kendilerini ağaçların gölgesine attılar.


22. Ahilik Haftası Törenle Kutlandı

22. Ahilik Haftası Kutlamaları programı, Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığı temsilcilerinin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaretiyle başladı. Ziyaretin ardından Çanakkale Belediyesinden törenin yapılacağı alana kadar heyet, Mehteran takımıyla birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

 

30 DERECENİN ÜZERİNDEKİ SICAKLAR KATILIMCILARI BUNALTTI!

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlere Çanakkale il genelinden gelen, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları temsilcilerinin yanı sıra; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkan Vekili, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Siyasi Parti temsilcilerinin yanı sıra Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı.

 

Saat 14.00’da başlayan törenlere 30 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı törene katılan protokol üyelerini ve esnafları adeta bunalttı. Protokol üyeleri alanda hazırlanan tentenin altında otururken; açıkta kalan esnaflar ise törenleri bırakarak ağaçların gölgesine sığındılar.

VURUCU; “ESNAF TEŞKİLATI YÜZÜNÜ ÇAĞDAŞ DÜNYAYA ÇEVİRMİŞTİR”

 

Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Vurucu törende yaptığı konuşmada Ahilik anlayışı ve kültüründen örnekler vererek, esnafın daima devletten yana olduğuna vurgu yaptı. Vurucu; “Esnaf teşkilatları üreten ve ticaret yapanlar, yüzünü çağdaş dünyaya çevirerek gelişmeyi, büyümeyi ve modernleşmeyi ilke edinmiştir. Dünyadaki bütün gelişmeleri de izlemekte ve takip etmektedir. Bu teşkilatlar mensupları ile birlikte bugüne kadar ülke kaynaklarının ve sermayesini hiç boşa harcamamış, ülkesi için alın terini ve sermayesini ortaya koyarak üretim ve yatırım yapmış, bütün bunlardan da katma değer yaratarak istihdam sağlamıştır” dedi.

 

“ESNAF VE SANATKÂRLAR KORUNUP, KOLLANMALIDIR”

 

Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Esnaf ve sanatkârların önemine vurgu yaparak; “Esnaf ve sanatkârların, KOBİ’lerin ekonomiye katkıları istihdama işsizliğe olan faydaları göz önünde tutularak; devletin milletinden aş-iş istemeden kendine iş kuran, kendi sermayesi ile önce kendini istidam eden iş kurmakla birlikte yatırım yapan, üretim yapan, esnaf ve sanatkârlar korunup kollanmalıdır diyoruz” dedi. 19 Eylül Gazi ve Şehitler Günü olduğunu hatırlatan Mustafa Vurucu sözlerini şöyle tamamladı; “Çanakkale Savaşlarındaki atalarımız gibi, vatan sevgisi için yüreklerini süngülerinin ucuna takarak, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden sınıf ayrımı yapmadan, bizlere bağımsız bir ülke bırakan şehitlerimiz, kahramanlarımız gibi beraber olalım. Bu vesile ile şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

22. Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında öğrenciler şiirler okurken; halk oyunları ekibi de yöresel oyunları sergilediler. Törende çeşitli esnaf ve sanatkarlarda ödüllendirilirken; vatandaşlara da pilav ikramı gerçekleştirildi.




Bu haber 4009 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI