thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



18 Saat Aralıksız Çalışan Personele Teşekkür Ziyareti

Tarih: 06-08-2018 14:13:52 + -


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hafta sonu Çanakkale Belediyesinden habersiz ve izinsiz yapılan sondaj çalışması nedeni ile Sarıcaeli deposuna giden içmesuyu ana isale hattında meydana gelen hasarın tadilatında çalışan işçilere teşekkür etti.


18 Saat Aralıksız Çalışan Personele Teşekkür Ziyareti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hafta sonu Çanakkale Belediyesinden habersiz ve izinsiz yapılan sondaj çalışması nedeni ile Sarıcaeli deposuna giden içmesuyu ana isale hattında meydana gelen hasarın tadilatında çalışan işçilere teşekkür etti. Çanakkale Belediyesi İtfaiyesi eski binasında Su Kanalizasyon Müdürlüğü personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar ile Ali Sürücü ve Su Kanalizasyon Müdürü İsmail Balcı eşlik etti. Sarıcaeli deposuna giden içmesuyu ana isale hattında meydana gelen hasar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan, hattın tadilatında emeği geçen tüm Su Kanalizasyon personeline teşekkürlerini iletti.

 

Meydana gelen hasarın nedeni hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu ifadeleri kullandı; “Bugün geçtiğimiz hafta sonu Barbaros Mahallesi, Güzelyalı ve Dardanos’ta yaşanan su kesintisinin onarımı ile ilgili bir araya geldik. Bu konuda hem çalışanlarımıza teşekkür etmek, hem de basında çıkan haberleri düzeltmek istedik. Her zaman Su Kanal Müdürlüğü ile ilgili söylediğim bir şey vardır. Su Kanal Belediyenin en önemli birimlerinin başında gelir. Çünkü ötelenemez ve ertelenemez bir işte hizmet veriyorsunuz. Su patlağından tutun, kanal basmasından tutun, arıtmadan tutun, buradaki sorunlar ertelenemez. Yolda bir sorun olursa, iki gün sonra da yapılabilir ama Su Kanalın işleri ertelenemez."

“HABERSİZ VE İZİNSİZ SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasının devamında İl Özel İdaresinin belediyeye bildirimde bulunmadan izinsiz sondaj yaptırılımasına tepki göstererek sözlerine şöyle devam etti; “Cumartesi gece saatlerinden başlayıp, Pazar günü öğlen 2-3’e kadar süren patlak çalışmasına ben de katıldım ve orada tespitlerde bulunduk. Maalesef akşam 9’dan ertesi gün öğlen 3’e kadar, 18 saatlik bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışma yapan arkadaşlarımıza çabaları nedeni ile teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde bizim hatamız olmayan ana su borumuzun, çelik borumuzun delinmesinden bahsediyoruz. Orada bizden habersiz ve izinsiz sondaj çalışması yapılıyor. Sarıcaeli Köyü’nün suyu için yeni bir kuyu açılması amacı ile Özel İdareden birileri sondajcıya yer gösteriyor. Sondajcı da burada su borusu var mıdır yok mudur bakmadan delmeye başlıyor. Tam da bizim borunun üstüne kocaman bir delik açıyor. ‘Burada su arıyorduk, deldik, bulduk’ diyorlar. Tabi ki de bulacaksınız. Bizim boruyu deliyorsunuz, tabi su çıkacak."

 

“ANA BORUNUN BAYPASI OLMAZ”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 18 saat süren çalışmalar ile ilgili olarak verdiği bilgide çalışmaların neden uzadığını da şu sözlerle açıkladı; “Bu bir ana boru ve çelik bir boru. Arıtılmış suyu Sarıcaeli deposuna taşıyan borudan bahsediyoruz. Orası taşıdığı su ile hem Barbaros’u besliyor, hem de Güzelyalı ve Dardanos’u besliyor. Şimdi birileri diyor ki, ‘baypas yapsaydınız böyle olmazdı’. Ana borunun baypası olmaz. Tabi ani bir kesinti olduğu için haber verme fırsatı da bulamadık. Sadece sosyal medyadan duyurabildik. Orada tadilat ve kaynak yapılabilmesi için suyun boşaltılması gerekir. Tabi bunlar da zaman alan işlemler. Kelepçe yapılmaya çalışıldı, tabi olmayınca kaynak yapılmak zorunda kalındı. Suyun boşalması, kaynak yapılması ve ardından da suyun verilmesi ile birlikte öğleden sonra saat 3 gibi suya kavuştuk”.

“BELEDİYEMİZİN YETERİ KADAR PERSONELİ VAR”

 

Sosyal medyadan Belediye personeline yapılan eleştirilere de yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Tabi bu işlemler anlatılan kadar basit değil. Gecenin karanlığında suların içinde çalışmak kolay bir iş değil. Bir de bunun kış olduğunu hayal ediyorum. Herkes yatağında uyurken, -1 derecede, 0 derecede suların içerisinde onarım yapıyorsunuz. İnsanların refahı için. Bir de utanmadan Belediyenin personeli beceriksiz, yetersiz diye yazıyorlar. Belediyemizin yeteri kadar personeli var. Çanakkale Belediyesinin personeli, mühendisinden işçisine kadar, iddia ediyorum bütün kamu kurumlarındaki personelden daha verimli, daha ehliyetli ve daha iyi iş bitiren insanlardır. Bunu da yaşıyoruz. Tabi bunu yazanlar bilmiyorlar; O su nasıl akıyor, ne tür riskler ile karşı karşıyayız, bunların hiç birini bilmiyor. Arkadaşlarımız sadece patlaklar ile ilgili değil, kanalizasyonundan içme suyuna kadar her konuda canla başla çalışıyor”.

 

“İŞÇİLERİN EMEĞİNE SAYGILI OLUN”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Partili isimlerce yapılan eleştirilere de yanıt vererek; “Kim ne derse desin, ben her zaman çalışanlarımın yanındayım. Bu emeğiniz ödenemez. Gerçek anlamda ciddi bir çalışma yapıyorsunuz. Fedakarca çalışıyorsunuz. Hiç kimse kaytarmıyor ve herkes koşa koşa geliyor. Orada da gördük, herkes canla başla çalışıyor. Kamyoncusundan kaynakçısına herkes bu konuda elinden geleni yaptı. Bunu fırsat bilip dedikodu yapıyorlar. Maalesef bunu bir de milletvekili yapıyor. Bilmeden kötülemeye çalışıyor. Hadi beni eleştiriyorsun eyvallah ama en azından işçilerin emeğine saygılı ol. Bunu kabul etmem mümkün değildir. Sonuna kadar işçi arkadaşlarımın yanındayım ve sonuna kadar da işçi arkadaşlarımı savunmaya devam edeceğim. Şimdi sizi yetersiz, beceriksiz görenleri buraya davet ediyorum. Gelsinler bunları sizin yüzünüze söylesinler. Gelecekler, burada söyleyecekler ve siz de onlara ne iş yaptığınızı anlatacaksınız” dedi.

“HASARI KARŞILAYACAKLAR”

 

Çanakkale İl Özel İdaresince görevlendirilen firmanın hatası sonucu ortaya çıkan hasarı firmadan tazmin edileceğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Beni kötüleyebilirsin, yetersiz bulabilirsin ama emekçi arkadaşlarımı yetersiz bulamazsınız. Sen esas kazılması için orayı gösteren kendi elemanlarına bak. Sondajcıya orayı işaret eden, burada su var diyen kendi elemanlarına bak. Esas onlar yeteneksiz, beceriksiz. Bizim borumuzu deldirdiniz. Ama bunun hasarını karşılayacaklar. Boruyu ödeyecekler, emeği ödeyecekler ve suyu ödeyecekler. Binlerce ton arıtılmış su gitti. Bu affedilebilir bir hata değildir” dedi.

 

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZI GÖREVLENDİRDİK”

 

Vatandaşların yoğun şikayeti ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Onların yaptıkları hata nedeni ile bütün arkadaşlarımızı orada görevlendirdik. Ben oradaydım, Başkan yardımcılarımız, müdürümüz oradaydı. Hafta sonları çağrı merkezimizde 1 arkadaşımız nöbetçi kalırdı, 3 arkadaşımızı orada görevlendirdik. Bu konu ile ilgili de bir çözüm önerdim. Su kesintisi olduğu zaman çağrı merkezi herkesin araması nedeni ile yoğunlaşıyor. Şöyle bir sistem kurmayı düşünüyoruz, su kesintisi olduğu zaman, Belediyeyi aradıklarında sistem devreye girecek ve santral çıkmadan, Barbaros Mahallesi’nde su patlağı vardır, şu kadar sürede gelecektir diye bilgilendirmede bulunulacak. Çağrı merkezimizden bu yoğunluğu azaltmamız gerekiyor”.

 

“EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Su şebekesindeki arızayı gidermek için 18 saat boyunca tadilatta görev alan Belediye çalışanlarına özverilerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Bu durumu kasıtlı olarak çarpıtanlara, özellikle de emek üzerinden çarpıtanlara sizlerin hakkını helal etmiyorum. Çok yoğun bir emek sarf ediyorsunuz ve bu nedenle aldığınız para helaldir. Biz de emeğinizin karşılığında ağzımız tatlansın diye baklava getirdik. Tüm çabalarınız ve emeğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ülgür Gökhan konuşmasının ardından Sarıcaeli deposuna giden içmesuyu ana isale hattı tadilatında çalışan tüm personele baklava ikramında bulundu. Sohbet ortamı ile devam eden program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 




Bu haber 6872 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI