thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlamaları Törenle Başladı

Tarih: 12-03-2019 10:20:09 + -


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası Çimenlik Kalesinde düzenlenen törenle resmen başladı. Valilik önünde düzenlenen törende ise Vali Orhan Tavlı, şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal toprak, zaferin kazanıldığı Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerin kanından alan Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri bu yıl Ankara'ya götürecek atletler Aşkın Sadi Aşkın ve Nihan Karaman'a teslim etti.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlamaları Törenle Başladı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası, Çimenlik Kalesinde düzenlenen tören ile başladı. Törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kurum müdürleri, dernek ve oda temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.

 

"Çanakkale Destanının Yazıldığı Topraklarda Zaferi Kutlamanın Gururunu Yaşıyorum"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye gelen Vali Orhan Tavlı, törene katılanlara, "Böylesine anlamlı bir günde, 'Çanakkale destanının yazıldığı, 'Çanakkale ruhu'nun doğduğu bu kutsal topraklarda şanlı tarihimizi zaferlerle kutlamanın ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu sizlerle birlikte paylaşmaktan gurur duyuyorum" diye seslendi.

"Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan asla çekinmeyen Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin büyük destanıdır" diyen Vali Tavlı, şunları kaydetti: "Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusunda kararlılığımızın iman gücünün çok büyük fedakarlıklarla teyit edildiği yerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum' sözlerini kullandığı bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna canını bile seve seve feda edebileceğinin büyük kanıtıdır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk milletinin bağımsızlık yolunda fedakarlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür. Çanakkale silah karşısında imanın zaferidir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağının dünyaya ilanıdır."

22’İNCİ ZAFER KOŞUSU BAŞLADI

Ardından Çimenlik Kalesinden başlanarak Valiliğe kadar protokol ve Mehteran Takımı önderliğinde halk yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında Türk Hava Kurumunun motorlu yamaç paraşütçüleri Atatürk posteri ve ‘Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’ yazılı pankartı açtı.  Valilik önünde düzenlenen törende Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Vali Orhan Tavlı tarafından bu yıl Ankara'ya götürecek olan atletlere teslim edildi. Ardından atletler, kutsal emanetleri Ankara'ya götürmek için 22'inci 'Zafer Koşusuna başlattı.




Bu haber 2367 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI